Imprimeix

Oriol Peiró, nou cap de colla dels Xiquets de Tarragona

Publicat a Notícies

L’Assemblea General dels Xiquets de Tarragona reunida aquest dissabte a l’Antiga Audiència ha elegit Oriol Peiró com a nou cap de colla dels ratllats. La seva ha estat l’única candidatura que s’ha presentat a les eleccions, i ha obtingut el suport majoritari de l’assemblea amb 129 vots a favor, 53 en blanc i 1 nul.

El nou cap de colla dels Xiquets es planteja com a principal repte aprofitar i potenciar les sinèrgies que va experimentar la colla en el darrer tram de l’any passat, per tal de construir i consolidar a partir d’aquí unes bases sòlides de cara al futur.

Oriol Peiró vesteix la camisa ratllada des de la temporada 2000, i des de llavors ha format part de diversos equips tècnics en diferents càrrecs, com ara segon cap de colla, cap de canalla o integrant de l’equip de nuclis. També va ser un dels sis integrants de la junta gestora que es va fer càrrec de l'entitat el tram final de la passada temporada, després de la dimissió de Sergi Feijoo.

En aquella gestora també hi eren els altres tres noms que ara acompanyen Peiró al capdavant del nou equip: Oriol Falguera, que serà el segon cap de colla; Oriol Sánchez, cap de pinyes; i Marta Sancho, cap de canalla. De fet, aquests tres noms ja formaven part de l’equip de Sergi Feijoo, de manera que, dins de la renovació, Peiró ha apostat per un equip amb molta experiència recent.

L’1 de març, primer assaig... al Pati del Pou

Un cop superada l’assemblea, els Xiquets pensen ja en l’inici dels assajos generals, el primer dels quals tindrà lloc el divendres 1 de març. La temporada, però, ja va començar fa una setmana, amb l’inici dels assajos de canalla, als quals aquest dimarts se sumarà el tronc.

Totes aquestes cites tenen lloc al Pati del Pou de l’Ajuntament, que enguany continuarà sent l’espai d’assaig dels Xiquets de Tarragona. La colla es troba des de l’abril del 2018 sense local social, havent de celebrar els assajos al Pati del Pou en condicions lluny de les òptimes i sense espais on poder desenvolupar la resta de la seva activitat social (no disposen de cap espai fixe de secretaria, sales de reunions, sales per la canalla, sala d’actes, magatzem...).

Tot plegat en un any en el qual els Xiquets seran representants de la ciutat de Tarragona en l’Aplec Internacional Adifolk, a l’abril a Copenhaguen, i també a les portes d’un 2020 en el qual Tarragona celebrarà el 50è aniversari dels Xiquets actuals, fruit de la reunificació de l’any 1970. 

Calendari

Des
11

Dil 20:00 - 22:00

Des
15

Div 19:00 - 20:00

Mar
12

Dim 20:00 - 21:00

Jun
7

Div 20:00 - 20:30

Horaris

Assaig general
Dimarts: de 20.30h a 22.30h
Divendres: de 22.00h a 00.00h

Assaig de canalla
Dimarts: de 19.30h a 20.30h
Divendres: de 20.30h a 21:30h


Secretaria
Dimarts: de 19:00 a 20.00h
Divendres: de 20.00h a 21.30h

medalla-plata  ortogada  Castells Patrimoni de la Humanidad - UNESCO

Patrocinadors

Estrella  Repsol  Ematsa
Diputació Tarragona  TrasguTIC

Contacte

Colla Castellers Xiquets de Tarragona
C/Santa Anna, 1, 43003 Tarragona
Tel: 977239699 

Web: www.xiquetsdetarragona.cat
Premsa:  Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Colla: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.