Imprimeix

Documental

El nostre Documental “l’herència millorada”

La nostra Colla celebra enguany dos aniversaris: el 130è de la creació dels Xiquets de Tarragona – Colla La Mercè (1885) i el 45è de la reunificació i creació de l’actual colla de camisa ratllada (1970), colla degana de Tarragona.

En aquest sentit, i unificant les dues dates i, com no, els dos aniversaris, s’han preparat tota una sèrie d’actes i activitats en un calendari que es presentarà en breu.

Però l’acció més important, tant econòmicament com en esforços, és la producció d’un documental de qualitat, de 50 minuts de durada, que serà presentat en el marc de les Festes de Santa Tecla.

L’empresa d’audiovisuals Juan Desafinado Produccions, amb una trajectòria professional extensa i reconeguda recentment per l’elaboració del documental Dalí, emperador de l’acció, serà l’encarregada de què el projecte vegi la llum.

L’argument defugirà la manera normal d’ensenyar els castells i després de descriure la línia directa històrica entre les colles del segle XIX i els Xiquets de Tarragona actuals, se centrarà en explicar com, a partir del fracàs relatiu de crear una colla moderna i potent mitjançant la reunificació de dues colles antigues el 1970, existeix un procés intern, llarg i costós, que acaba, prop de mig segle després, amb l’esclat casteller i social d’una colla renovada que no té res a envejar a les capdavanteres. Tot això marcant i donant molta importància a l’obligat trencament contundent dels darrers anys, explicant-ne les causes.

TENIM UN REPTE:

Per dur a terme aquest projecte, els iniciem una campanya a Verkami en la que, en quaranta dies, hem d’arribar, amb l’ajuda de tots, a la quantitat de 10.500 €. L’objectiu és fer un moviment de ciutat, en tant que entitat de la mateixa, i implicar no només als castellers i familiars sinó a tota la ciutadania i al món casteller, doncs és la història de la Colla, estretament lligada a la de Tarragona i part indubtable de la del fet casteller.

Vols ser història? Tu, casteller, simpatitzant, amic, familiar, conegut, tu, que tens un negoci, tu que fas ciutat, vosaltres que sou del món castellers, tots, FEM-HO!

Et fem arribar, pe endavant, el nostre agraïment pel temps que estàs dedicant a aquest projecte. De debò, moltes gràcies !!!

I gràcies també si et decideixes a col·laborar i aportar el teu gra de sorra. Creiem que el resultat serà de qualitat !!!

Pàgina de verkami: http://www.verkami.com/projects/12001-documental-xiquets-de-tarragona-l-herencia-millorada

 

verkami

 

Horaris

Assaig general
Dimarts: de 20.30h a 22.30h
Divendres: de 22.00h a 00.00h

Assaig de canalla
Dimarts: de 19.30h a 20.30h
Divendres: de 20.30h a 21:30h


Secretaria
Dimarts: de 19:00 a 20.00h
Divendres: de 20.00h a 21.30h

medalla-plata  ortogada  Castells Patrimoni de la Humanidad - UNESCO

Patrocinadors

Estrella  Repsol  Ematsa
Diputació Tarragona  TrasguTIC

Contacte

Colla Castellers Xiquets de Tarragona
C/Santa Anna, 1, 43003 Tarragona
Tel: 977239699 

Web: www.xiquetsdetarragona.cat
Premsa:  Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Colla: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.